Työvoimaa tiloille -hanke
 

MTK-Pohjois-Savo, MTK-Pohjois-Karjala, Suonenjoen seudun marjanviljelijät, Maaseutuammattiin ry, ProAgria Itä-Suomi ja Savonia ammattikorkeakoulu tekevät nyt yhdessä töitä viljelijöiden kausityöntekijäpulan helpottamiseksi. Etelä-Savon ELY-keskus myönsi tukea Euroopan Sosiaalirahastosta Työvoimaa tiloille-hankkeeseen kesäkaudeksi 2020. Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä TE-Palvelujen kanssa.  

Hankkeella varmistetaan maaseudulla toimivien yrittäjien ohjaus- ja neuvontapalvelujen koordinaatio ja viestintä, kausityön työvoimatarpeiden järjestäminen ja yrittäjyyden tuki työllisyyden turvaamiseksi. Hanke tukee maa- ja metsätalouden yritysten toimia, jotta he saavat tarvittavan määrän työntekijöitä kasvukaudelle 2020. Eniten työvoimatarve koskettaa marja-, vihannes- ja juurestiloja, mutta myös kotieläintilat ja metsänhoitoyritykset ovat työllistäneet aikaisempina kesinä. Hankkeen tarjoaa yrittäjille keskusteluapua ja neuvontaa tilan tuotantoon ja talouteen liittyvissä asioissa koronakriisin takia ja ohjaa yrittäjiä neuvontapalveluihin, joista olisi hyötyä juuri heidän tilanteessaan.  

Korona-pandemian vaikutukset voivat jatkua vielä kasvukaudella 2021. Hankkeen avulla pystytään luomaan valmiit verkostot ja toimintatavat myös tulevaisuuden kriisien varalle.  

Lisätietoa ja kaikkien hanketyöntekijöiden yhteystiedot löydät osoitteesta:
www.maallehommiin.fi

Seuraathan meitä myös Facebookissa!