MTK-Pielinen

Nurmeksen tuottajayhdistys perustettiin 3.9.1917 ja Valtimon yhdistys vuonna 1925. MTK-Valtimon sulauduttua MTK-Nurmekseen 1.1.2015, muutettiin yhdistyksen nimeksi samalla MTK-Pielinen. MTK Pielinen ry on Nurmeksen ja Valtimon tuottajien yhteinen ammatti- ja etujärjestö maanviljelijöille, metsänomistajille ja maaseutuyrittäjille. Jäsenkuntamme ammatteja ja elinkeinoja yhdistää se, että ne kaikki perustuvat uusiutuviin luonnonvaroihin ja niiden kestävään ja taloudelliseen hyödyntämiseen.

Joka kolmannella maatilalla on perusmaatalouden ohella muuta yritystoimintaa, joka tuo merkittävästi tuloja. Maaseutuyrittäjyys MTK:n toiminnassa on maa- ja metsätaloustilan yhteydessä tehtävää muuta yritystoimintaa sekä tilojen aineellisten ja henkisten voimavarojen jalostamista myytäviksi palveluiksi ja tuotteiksi. Maaseutuyrittäjien toimialat ovat moninaisia. Niihin lukeutuvat muun muassa matkailu, koneyrittäminen, bioenergia ja hevosala.

Suomi on maailman pohjoisin maatalousmaa. Ruoka kasvaa puhtaassa maaperässä ja vesivaramme ovat maailman rikkaimmat. Lyhyt, valoisa kesä ja intensiivinen kasvukausi kasvattavat ruokaan oman arominsa. Mansikka maistuu mansikalta ja tomaatti tomaatilta.

Pohjoisen erikoiskasvit rukiista mesimarjaan kasvavat Suomessa. Kotimainen ruoka on puhdasta, turvallista ja sen alkuperä tiedetään pellosta pöytään.

Yhdistyksen nettisivut löytyvät laheltalahelle.fi -sivustolta.

Liity jäseneksi

Puheenjohtaja

Kalle Myllynen

+35850 537 7801

kalle.myllynen( at )mtk.fi

Varapuheenjohtaja

Jaakko Korhonen

+35850 592 6220

jaakkokorhonen87( at )gmail.com

Sihteeri

Satu Tanskanen

+35850 560 6118

satu.m.tanskanen( at )gmail.com